0 items
€ 0,00
Registreren

 • Zoeken
  Locatie
  select
  Genres
  select
  Periode
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.
  Tot:  
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.

De Schrijfwijzen

Dictee

vr 07 okt '22 | 20:00 - 22:00 | Bib Oost 

Online bestellen is mogelijk tot do 06 okt '22 23:00
Beschikbare plaatsen: 48

Creatief Schrijven en heel wat Vlaamse bibliotheken nodigen je uit om op vrijdagavond 7 oktober 2022 mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Deelname is gratis. Inschrijven verplicht.

Bibliotheek

Bestel

The Great Green Wall

film

vr 07 okt '22 | 20:00 - 22:00 | gemeenschapscentrum Alice Forceville 

Online bestellen is mogelijk tot vr 07 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 98

11.11.11 en haar partners zetten zich in voor wereldwijde klimaatrechtvaardigheid. Voor Oxfam kan de strijd voor eerlijke handel niet zonder klimaatrechtvaardigheid. De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur, een project van de Afrikaanse Unie met als opzet één lange, ononderbroken muur van bomen op te trekken van de Afrikaanse westkust tot de oostkust.. Zo brengt ze effecten van de klimaatcrisis zoals voedselschaarste, conflicten en migratie aan het licht. Tijdens haar tocht ontmoet Inna ook verschillende artiesten en muzikanten die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven De film getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid. Tijdens de nabespreking zal Leen Laenens in gesprek zal gaan met dr Etienne Vermeire, voorzitter mondiale raad

Cultuur

Bestel

coverband The Beatles

concert Sgt. Pepper

za 08 okt '22 | 20:00 | Klub K 

Online bestellen is mogelijk tot za 08 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 71

Sgt. Pepper is een Beatles tribute band die de prachtige muziek van de Fab Four in een hedendaags kleedje brengt. Een veelvoud van klanken, sounds en samenzang van de vier stemmen zorgen vaak voor kippenvelmomenten onder de toeschouwers. Daarnaast rockt en stoomt de band doorheen alle periodes van de Beatlesmuziek. Pop, ballads, psychedelica, Rock and Roll, je krijgt het allemaal te horen.

Cultuur

Bestel

1 ticket is geldig voor 7 workshops - 1ste workshop start op 12 oktober

STEM-academie

wo 12 okt '22 - wo 30 nov '22 | de Notelaar 

Online bestellen is mogelijk tot wo 12 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 0 (Wachtlijst beschikbaar)

Joepie! We kunnen alweer een STEM-academie inrichten met 7 super leuke workshops! Zit je in het 5de of 6de leerjaar en kriebelt het bij jou om in je vrije tijd aan de slag te gaan met STEM*? Duik dan mee met ons in de super leuke en interessante wereld van wetenschappen en techniek met tal van leuke experimenten. *STEM = Science, Technology, Engineering & Mathematics

Jeugd

Bestel

Arjaun - Op een banksken

Folk op 't zolder

za 15 okt '22 | 20:00 | Sint-Martinuspastorij 

Online bestellen is mogelijk tot za 15 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 49

Wanneer je als folkgroep meer dan veertig jaar Vlaanderen en omliggende gewesten zingend en spelend hebt doorkruist, dan heb je een hele rugzak vrolijke deuntjes en ontroerende liedjes verzameld. Uit dat rijke repertoire tappen Dirk Van Lierde, Etienne Wauters, Dirk Evenepoel, Bart Praet en Walter Evenepoel gul hun liedjes en brengen met hun onverslijtbaar enthousiasme tekens weer het publiek in een oppperbeste stemming. En wat is er mooier dan in verwarrende tijden de mensen een avond troost en plezier te doen beleven? Ontdek volkse muziekjes en liederen, gezongen in het Pamels (Pajotse streektaal), met pittige bindteksten en grappige verhalen. • Walter Evenepoel: zang, gitaar, teksten • Dirk Evenepoel: zang, gitaar, banjo • Bart Praet: doedelzakken, fluiten, cister, zang • Dirk Van Lierde: bas, zang, composities • Etienne Wauters: accordeons, zang

Cultuur

Bestel

kasteelconcert Bluewire

zo 16 okt '22 | 10:30 | kasteel de Renesse 

Online bestellen is mogelijk tot zo 16 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 76

Het kwintet Bluewire streeft al een paar decennia een eigengereide mix na van akoestische vocale en instrumentale muziek die moeilijk voor een gat te vangen is: jazzy, bluesy, folky songs, met vijf stemmen, rijkelijk ondersteund door viool, mandoline, gitaren, bas.

Cultuur

Bestel

70 jaar KWB

concert Sam Gooris

vr 21 okt '22 | 20:30 | Parochiezaal 

Online bestellen is mogelijk tot vr 21 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 90

Sam Gooris werd geboren in Bonheiden op 10 april 1973. In 1992 had hij zijn doorbraak met Marijke. Hiermee stond Sam 17 weken in de top drie en kreeg hij zijn eerste gouden plaat voor meer dan 25.000 exemplaren. Daarna volgden nog enkele klassiekers zoals Kom mijn liefste meisje, Wully Bully en Laat het gras maar groeien. Nadien werd het een tijdje stil rond Sam Gooris en nam Get Ready! de plaats in de top 10 in beslag, tot Sam in ´98 terug kwam met Oehlala-hé Manuela en Basket sloefkes. Sinds de docusoap de Pfaffs is Sam terug razend populair en draait hij elk feestje probleemloos terug op gang!

Cultuur

Bestel

Samen gelukkig

kortfilm

do 27 okt '22 | 14:00 - 16:00 | gemeenschapscentrum Alice Forceville 

Online bestellen is mogelijk tot do 27 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 100

De wereld van Chris, Gusta en Maurits, twee zussen en een broer, beperkt zich tot het huisje waar ze samenwonen en hun wekelijkse supermarktbezoek. Het leven van de senioren wordt goed door elkaar geschud wanneer ze een jonge vluchteling aanrijden. Ze ontfermen zich over Mohanad en langzaamaan ontstaat er een verrassende vriendschap. Samen Gelukkig is een verhaal over vluchten en samenleven. Een kortfilm van Poolhert Productions, door en met Mohanad Mukhtar. Mukhtar is een bekende acteur, schrijver en theatermaker in Irak. In België combineert hij verschillende freelance jobs.

Cultuur

Bestel

Hoe bouw je een teletijdmachine?

lezing

do 27 okt '22 | 20:00 - 22:00 | kasteel de Renesse 

Online bestellen is mogelijk tot do 27 okt '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 88

Tijdreizen spreekt tot de verbeelding, maar blijft vaak beperkt tot strips (denk aan prof. Barabas !), science-fiction of Hollywood-verhalen. Toch sluit de wetenschap de mogelijkheid tot tijdreizen niet uit.

Cultuur

Bestel

Raya Schaduwjaagster: Feniks Lichtjes

Boekvoorstelling

do 03 nov '22 | 20:00 - 22:00 | Bib Oost 

Online bestellen is mogelijk tot do 03 nov '22 14:00
Beschikbare plaatsen: 42

Dat onze bibcollega Raya een ongelooflijk rijke fantasie heeft, kunnen onze leners ongetwijfeld allemaal beamen. Nu heeft ze dat talent ook gebruikt om een knotsgek avontuur op papier te zetten: Feniks Lichtjes: heksen en ruimteschepen. Kom op donderdagavond 3 november luisteren naar hoe Raya’s eerste boek tot stand kwam onder het genot van een gratis hapje en drankje. Het is wel aangewezen om een plekje te reserveren. Je kunt het boek ter plekke kopen én laten signeren!

Bibliotheek

Bestel

concert Fapy Lafertin New Quartet

za 05 nov '22 | 20:30 | Sint-Martinuspastorij 

Online bestellen is mogelijk tot za 05 nov '22 00:00
Beschikbare plaatsen: 38

Fapy Lafertin is ongetwijfeld een van de belangrijkste en zuiverste vertegenwoordigers van de Django-stijl. Deze gitaarmaestro van de gypsy jazz wordt in dit gloednieuwe originele project omringd door Belgische musici van de jongste generatie: Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op contrabas.

Cultuur

Bestel

't Is toch maar doodgaan

Lezing Jan Aertsen

di 08 nov '22 | 13:30 - 15:30 | Bib Oost 

Online bestellen is mogelijk tot di 08 nov '22 10:00
Beschikbare plaatsen: 59

Met zijn boek “’t Is ook maar doodgaan” brengt Jan Aertsen een historische roman waarin het boerenleven in de Noorderkempen verweven wordt met de geschiedenis van een aantal families uit Loenhout. Jan is een fantastisch verteller en hij brengt een levendig portret van onze recente geschiedenis, de oorlog en de ingrijpende verandering van het boerenleven. Een Vlaamse familiesaga in de lange 20ste eeuw, zoals hijzelf zegt.

Bibliotheek

Bestel
 
 
1 van 2
 
Items per pagina:
select